Mobiel reserveren via facebook activeren

Laatst bijgewerkt: Apr 06, 2016 10:56AM CEST

Facebook laat niet toe aan andere bedrijven om op de mobiele versie van de app een "tab" te plaatsen zoals ze dat wel toelaten voor desktop gebruikers

Het is echter mogelijk om voor mobiele gebruikers een integratie op te zetten via de "Actieknop" welke ook beschikbaar is op mobiele toestellen.

Open de facebook pagina met een gebruiker die minstens "editor" rechten heeft en druk op de timeline foto op de knop "Aanzet tot actie maken".

In het volgende scherm kan je een omschrijving van de knop en de URL die wordt aangeroepen instellen. Selecteer bij het type knop voor de omschrijving "Boek nu".

De website is die je moet instellen is https://embed.tablebooker.be/[tablebooker-ID]/nl/light. De tablebooker ID van het restaurant kan je terugvinden via Instellingen > Restaurant > Algemeen. Het betreft de code van 8 cijfers die je onder de tab "Algemeen" ziet staan.

Druk in facebook op de knop "Aanmaken". Dit zorgt er voor dat je nu een knop hebt staan op je pagina. Je kan deze knop testen door er op te drukken en vervolgens "Test knop" te selecteren. Opmerking: enkel beheerders zien deze "Test knop" en "Statistieken" mogelijkheden. Gewone bezoekers krijgen enkel de pagina te zien die werd geconfigureerd.

Op de mobiele pagina van het restaurant komt dit vervolgens ook te staan. Ook hier kan je de knopt testen.