Reserveringsformulier aanpassen

Laatst bijgewerkt: Mar 22, 2017 10:52AM CET

Het is mogelijk om bij het openen van de iFrame een aantal parameters mee te sturen.

Opmaak

Volgende parameters zijn beschikbaar om het lettertype te wijzigen:

• color (vb color=%23AC9B65 => # = %23)
  • font-family (vb font-family=verdana)
  • font-size (vb font-size=16px)

Reservatie details automatisch invullen

Een deel van de velden in de eerste stap kunnen automatisch ingevuld worden.

• date: Datum van de reservatie (dd-mm-yyyy)
  • hour: Uur van de reservatie (hh:mm)
  • guests: Aantal gasten
  • room: id van de zaal
  • table: id van de tafel (enkel na activatie)

Deze kunnen op volgende manier doorgestuurd worden:

Klanten details automatisch invullen

Daarnaast kunnen alle informatievelden uit de tweede stap eveneens vooringevuld worden:

• firstname
  • lastname
  • phone
  • email
  • customer_message
  • customer_type
  • company
  • vat

Deze moeten op volgende manier doorgestuurd worden:

Opties

Enkele andere opties. Deze zijn afhankelijk van de instellingen van het restaurant.

Deze opties worden op dit moment niet meer ondersteund. Plaats zelf de reservatie module op de pagina voor elk restaurant.

• multiple_restaurants: selectie menu voor meerdere restaurants van de zelfde groep
  • no_default_restaurant: standaard geen restaurant selecteren
  • langmenu: toon knoppen om de taal te wijzigen

Geavanceerde mogelijkheden

Indien u een email verstuurt en klanten naar uw website wenst te sturen met de mogelijkheid om automatisch voor een specifieke datum te laten reserveren (bvb een speciaal event), is het mogelijk om dit op te zetten. Hiervoor is echter wel een aanpassing vereist door de persoon die de website beheert. Hieronder volgt een klein voorstel (geschreven in php) dat toelicht hoe je dit kan opzetten.

Op de pagina waar de embed staat voeg je volgende code toe: <iframe src="//embed.tablebooker.be/35791136/nl/light<?php if ($_POST['date'] != ""){ echo "?date=".$_POST['date'];} ?>" style="width: 100%; min-width: 120px; height: 440px; border: 0;" allowtransparency="true" id="tablebookerResFrame_35791136"></iframe>
Deze code zorgt er voor dat de parameter "date", indien deze wordt meegestuurd, ook wordt meegenomen in het reserveringsforml