Het aanmaken van een menu

Laatst bijgewerkt: Mar 31, 2016 12:37PM CEST

Het is in tablemanager mogelijk om uw menu online te beheren. Op deze manier kan u steeds uw menu up to date houden op zowel uw website, de tablebooker pagina als uw facebook pagina (vanaf 2014).

In dit artikel leest u een aantal tips & tricks.

Uw menu aanmaken

Ga naar "Instellingen" > "Menu" om het menu aan te maken of te bewerken.

Selecteer vervolgens links het menu 'Nieuw menu". Het is niet nodig om eerst op "+ Nieuw menu" te klikken.

U kan de naam en de omschrijving van het menu wijzigen door de velden te selecteren. Deze worden automatisch aangepast. Een omschrijving is geen verplicht veld.

Toevoegen van een nieuwe sectie

Uw menu heeft meestal een aantal secties. Traditioneel is dit "Voorgerechten", "Hoofdgerechten" en "Desserts".

Wanneer u een nieuw menu aanmaakt, klikt u onderaan op de knop "Nieuwe sectie". Vervolgens vult u de naam en (indien gewenst) een omschrijving in door de velden die verschijnen aan te duiden. Het is aangeraden om niet eerst alle secties aan te maken, maar van boven af uw menu op te maken. Zo spaart u tijd en een aantal clicks uit.

Toevoegen van een gerecht aan een sectie

Na het aanmaken van uw eerste sectie, klikt u op de knop "+ Nieuw item". Er komt een nieuwe lijn onderaan de lijst te voorschijn.

Pas de naam van het gerecht en de prijs aan door de waardes in de nieuwe velden aan te passen. Indien gewenst kan u ook een omschrijving invullen. Visueel zal het mooier uitkomen door het gerecht Salade van kort gebakken tonijn “Yellow fin” met zongedroogde tomaten, pijnboompitten en rucola als volgt in te stellen:

Item naam: Salade van kort gebakken tonijn "Yellow fin"
Item beschrijving: met zongedroogde tomaten, pijnboompitten en rucola

Nadien vult u rechts de prijs in.

Is dit gerecht een specialiteit van huis? Laat het er dan uit springen. Vink daarvoor het vakje "Highlight" aan. Zo zal de kleur van de achtergrond wijzigen. Is het een vegetarisch gerecht? Dan kan u het vakje "Vegetarisch" aanduiden. Zo zal dit ook op uw menu getoond worden.

Volgorde van gerechten en secties wijzigen

Indien u een wijziging van de volgorde wenst door te voeren, selecteert u de  knop. Vervolgens kan u het gerecht of de sectie slepen naar en andere locatie.

Het menu opslaan

Nadat u alle gerechten en secties van uw menu heeft aangemaakt, gaat u terug naar bovenaan het scherm waar u de knop "Opslaan" kan terugvinden.

Tip: welke menu's toevoegen

Enkele type menu's die u kan toevoegen:

• à la carte
  • Lunch
  • Suggesties
  • Wilmenu
  • Kerstmenu

Druk links op de knop "+ Nieuw menu" om een nieuw menu toe te voegen. Denk er wel aan eerst uw menu op te slaan om te vermijden dat uw aanpassingen geannuleerd worden.