Tafels toevoegen

Laatst bijgewerkt: Mar 30, 2016 04:17PM CEST

Waarom moet ik alle tafels ingeven?

Tablemanager is een digitale agenda voor het beheer van reserveringen. Voor een optimale benutting van het systeem is het nodig om alle fysieke tafels van het restaurant in te geven. Dit zorgt er voor dat er een maximalisatie mogelijk is van couverts en dat het tafelplan voorbereid wordt.

Indien u twee fysieke tafels heeft die "altijd" tegen elkaar staan, maar in "sommige" gevallen (bijvoorbeeld Valentijn) uit elkaar worden gezet, raden wij aan om hiervan twee aparte tafels te maken en dan een nummering a,b,c, ... of vergelijkbaar te hanteren voor de naam.

Toevoegen van een nieuwe tafel

Let er op dat u minstens 1 ruimte heeft toegevoegd voordat u een tafel kan aanmaken. Ga naar Instellingen > Zalen en tafels > Tafels.

Selecteer de ruimte in dewelke u een nieuwe tafel wenst toe te voegen. Deze staan in het rood onder de knoppen "Koppel tafels" en "+ nieuwe tafel"

Druk vervolgens op de knop "+ nieuwe tafel"

In het scherm dat verschijnt kan u de instellingen van de tafel aanpassen.

Voor de naam hanteren we een autonummering. Indien u bijvoorbeeld al een tafel "3" heeft ingesteld, zal de volgende tafel "4" heten. Dit geldt enkel indien uw tafels een nummer hebben. Als u bijvoorbeeld "Tafel 3" zet of "Zetel 1" geldt deze optie niet en dient u de naam steeds toe te voegen.

De vorm van de tafel bepaalt hoe deze op het tafelplan wordt getoond.

Bij "Plaatsen" vult u het gebruikelijk aantal plaatsen in. Indien u bijvoorbeeld een tafel van 4, 5 of 6 personen heeft maar die bij voorkeur wordt gebruikt voor 4 personen vult u hier "4" in. Vervolgens maakt u een koppeling aan door bovenaan op de knop "Koppel tafels" te drukken. Kies enkel de tafel die u zonet aanmaakte en selecteer onderaan het aantal personen. U kan dit doen voor enkel "6" aangezien de optie voor 5 personen ook beschikbaar is in dat geval. Indien u echter meerdere tafels heeft en een prioritisering wenst te hanteren tussen die tafels kan het interessant zijn om twee koppelingen aan te maken voor 5 en voor 6 personen.

Bij "Minimum plaatsen" kan u instellen hoeveel mensen er minimaal aan de tafel moeten zitten. Op bijvoorbeeld een ronde tafel van 4,5 of 6 personen zet u nooit minder dan 4 personen. Indien u dan het minimum op 4 zet, zal er nooit een reservering op gezet worden. Het is wel mogelijk om in te stellen dat indien bijvoorbeeld alle mogelijke tafels voor 2 personen reeds bezet zijn, deze tafel toch beschikbaar is voor 2 personen. Hiervoor moet u de reservatie-instellingen wijzigen via Instellingen > Reservaties > Algemeen