Zalen toevoegen

Laatst bijgewerkt: Mar 30, 2016 03:36PM CEST

Moet ik 1 of meerdere zalen gebruiken?

Een restaurant moet minstens 1 zaal beschikbaar hebben maar er kunnen meerdere zalen worden gedefinieerd. Bij het initieel instellen is het belangrijk om te bepalen hoeveel zalen er nodig zijn. Wij raden aan om zoveel mogelijk met een enkel tafelplan te werken voor alle tafels binnen en 1 voor het terras indien beschikbaar. Door tafels op het tafelplan te groeperen kan u bepaalde zones (verschillende fysieke zalen) op een zelfde tafelplan plaatsen. Zo kan u het meest eenvoudig met tablemanager werken.

In volgende gevallen kan het echter interessant zijn om meerdere zalen te bepalen:
  • Niet al uw zalen zijn altijd open. Tijdens het weekend opent u bijvoorbeeld de bovenverdieping
  • U heeft zalen die enkel voor recepties/zakendiners/... kunnen worden gereserveerd
  • U heeft veel (100 of meer) tafels en wenst het overzichtelijk te houden.
  • U heeft een verwarmd terras dat heel het jaar geopend is

Instellen van ruimtes

Ga naar Instellingen > Zalen en tafels > Ruimtes en druk op de knop "Nieuwe zaal".

In het scherm dat opent is het mogelijk om een type zaal te selecteren, een naam in te vullen en de afmetingen van de zaal in te stellen.

Er zijn 3 types zalen:
  • Restaurantzaal: een standaardzaal. Voor deze zaal kan je tafels toevoegen, een tafelplan opmaken en de zaal wordt getoond in alle overzichten van de kalender
  • Feestzaal: een feestzaal wordt gebruikt als extra ruimte voor recepties, koffietafels, vergaderingen, ... Er worden geen aparte tafels of tafelplan in gedefinieerd. De reserveringen worden getoond in de kalender (per uur en per tafel) maar niet in het tafelplan. De aantallen worden meegerekend in het totaal aantal couverts maar er wordt geen rekening gehouden met reserveringen in deze zalen voor het beheren van de maximale bezetting. Het is bovendien mogelijk om meerdere reserveringen in dezelfde zaal te plaatsen, zonder een limiet.
  • Terras: een terras is standaard online gesloten. Er kunnen tafels en een tafelplan aan worden gekoppeld en de zaal verschijnt in alle overzichten van de kalender.
De afmetingen die ingesteld worden, zorgen voor kleinere of grotere tafels in uw tafelplan. Het is niet noodzakelijk om de exacte afmetingen te hanteren. Wij raden aan om de ruimtes in te stellen op 10x10 meter indien u een 40-tal couverts heeft in de zaal en 20x20 indien er meer zijn. Ook is het best om al u zalen dezelfde afmetingen te geven, dit werkt ergonomisch iets interessanter.