Aanpassen van de openingsuren

Laatst bijgewerkt: Mar 30, 2016 02:59PM CEST

De openingsuren die ingesteld worden voor uw restaurant, bepalen de uren die getoond worden wanneer klanten online reserveren.

Het is mogelijk om meerdere blokken per dag te definiëren. Per blok kan u vervolgens kiezen om het restaurant doorlopend open te houden of om bepaalde uren te selecteren tijdens dewelke klanten mogen binnen komen. Let op, dit zijn de uren tot wanneer klanten die reserveren nog bestellingen mogen doorgeven (openingsuren van de keuken). Dit zijn niet de openingsuren van het restaurant.

De instellingen kunnen gevonden worden bij Instellingen > Openingsuren > Openingsuren

Instellen van de openingsuren

Standaard staat het restaurant dagelijks op "gesloten". Om 1 of meerdere blokken aan te maken voor een bepaalde dag, drukt u op de knop "Toevoegen". Er verschijnen twee velden. In het linkse veld geeft u het openingsuur aan van het tijdsblok, in het rechtse veld het sluitingsuur.

Doorlopend open vs bepaalde uren

Indien uw keuken doorlopend open is, kunnen klanten elk kwartier dat valt tussen de geselecteerde tijdstippen selecteren om te reserveren. In dit geval volstaat het om een tijdsblok toe te voegen. Indien u echter de instroom van klanten wenst te beperken kan u er voor kiezen om de kwartieren aan te duiden tijdens dewelke gereserveerd mag worden.

Hiervoor drukt u op de knop "Doorlopend" waardoor onderstaand scherm wordt getoond. Het volstaat om de uren tijdens dewelke niet gereserveerd mag worden te deselecteren. Vervolgens drukt u op opslaan.

Nadat u dit heeft toegepast, zullen in de verschillende iFrames (website, facebook, ...) enkel de door u geselecteerde uren getoond worden zoals getoond in onderstaande voorbeeld tussen 18u en 20u30:

Kopieer maandag

Indien u in uw restaurant gedurende de meeste dagen dezelfde openingsuren hanteert, kan het vaak interessant zijn om de knop "Kopieer maandag" te gebruiken. Indien maandag toevallig een sluitingsdag is, kan u tijd winnen door toch de uren van de andere dagen hierop in te vullen, bij alle dagen op "Kopieer maandag" te drukken en vervolgens de openingsuren op maandag te verwijderen.