Conversie tracking

Laatst bijgewerkt: Oct 09, 2017 10:24AM CEST
Wil je graag weten van waar je reservaties komen en meten hoeveel bezoekers de reservatie stappen doorlopen op je website dan kan je Google Analytics of een Facebook Pixel gebruiken.
De juiste tracking code toevoegen aan de reservatie module kan via de Tablemanager instellingen. Ga naar Instellingen > Reserveringen > Algemeen (https://app.tablemanager.be/settings/reservations_general) en scroll naar de Conversie tracking instellingen.

Geef hier de id in die je kan terug vinden in je Google Analytics of Facebook account.
De tracking code zal daarna automatisch verschijnen op je website.

Google Analytics

Om te testen of de Google Analytics code goed is ingeladen kan je deze plugin gebruiken:
https://chrome.google.com/webstore/detail/google-analytics-debugger/jnkmfdileelhofjcijamephohjechhna?hl=en

In Google Analytics zullen de verschillende stappen van de reservatie module verschijnen. Je kan er op filteren met het Tablebooker ID van het restaurant.

Deze urls zal je terug vinden:
  • Stap 1: selectie dag en uur: /[restaurantid]/[taal]/[template] of ​/step1/[restaurantid]/[taal]/[template]
  • Stap 2: ingeven gegevens klant /step2/[restaurantid]/[taal]/[template]
  • Stap 3: bevestiging van de reservatie /step3/[restaurantid]/[taal]/[template]

Facebook Pixel

Om te testen of je Pixel goed is ingeladen kan je deze Google Chrome plugin gebruiken: https://chrome.google.com/webstore/detail/facebook-pixel-helper/fdgfkebogiimcoedlicjlajpkdmockpc?hl=en

Opgelet: Heb je ook een Facebook pixel op je eigen site staan dan kan dit problemen geven omdat de reservatie module de pixel meermaals zal inladen. In dat geval kan je de reservatie module best in een nieuwe pagina laten openen in plaats van als iFrame in je website.