Koppelen van tafels

Laatst bijgewerkt: Apr 07, 2016 12:26PM CEST
In de meeste restaurants is het mogelijk om meerdere tafels met elkaar te combineren om zo grotere groepen te kunnen ontvangen. Uiteraard ondersteunt tablemanager deze mogelijkheid.

Er zijn twee manieren om een koppeling toe te voegen.

Koppeling aanmaken via het tafelplan

Ga naar Instellingen > Zalen en Tafels > tafelplan en selecteer de ruimte waar je een koppeling wil aanmaken. Druk bovenaan op "Koppel Tafels".
Selecteer de tafels die je wenst te koppelen, deze krijgen een groene rand.

Opgelet: elke mogelijke combinatie wordt in de volgende stap voorgesteld. Vanaf dat je meer dan 7 tafels hebt geselecteerd wordt dit zeer zwaar voor het systeem alsook voor het gebruik. Je krijgt immers alle mogelijke combinaties tussen die 7 tafels te zien. Indien u een paar koppeling wenst toe te voegen van meer tafels, kan u werken via de "handmatige manier" die hieronder staat beschreven. Voor veel zwaardere koppelingen, gelieve ons te contacteren via de helpdesk.

Nadat je de tafels hebt geselecteerd die je wenst te koppelen, druk je opnieuw op de knop "Koppel geselecteerde". Je krijgt vervolgens een  nieuw scherm te zien met de mogelijke combinaties tussen de tafels.

Selecteer de combinaties die mogelijk zijn en geef het maximaal aantal plaatsen in die op die koppeling mogelijk zijn. Standaard wordt de som getoond van de verschillende tafels. Indien er bijvoorbeeld een stoel op de kop kan worden gezet kan u dit dus hier wijzigen.

Opgelet: voeg enkel de combinaties toe die kunnen. Als er drie tafels van 2 personen naast elkaar staan (1, 2 & 3) zijn de combinaties 1+2, 2+3 en 1+2+3 waarschijnlijk mogelijk. Echter is 1+3 een niet mogelijke combinatie.

Handmatig instellen

Je kan ook handmatig koppelingen toevoegen. Ga hiervoor naar Instellingen > Zalen en Tafels > Tafelkoppelingen en druk op de knop "Koppel tafels" aan de rechterzijde bovenaan.

In het scherm dat getoond wordt, kan je de tafels selecteren die gekoppeld moeten worden. Onderaan kan je kiezen voor hoeveel de koppeling kan toegevoegd worden.
Standaard wordt de som getoond van de verschillende tafels. Indien er bijvoorbeeld een stoel op de kop kan worden gezet kan u dit dus hier wijzigen.
72fe354dadd9701107ed5a7b54f0c5b5@restogroup.desk-mail.com
http://assets2.desk.com/