Een terras openen

Laatst bijgewerkt: Mar 30, 2016 04:45PM CEST

Een terras is standaard gesloten voor zowel manuele als online reservaties. Om manueel reservaties te kunnen toevoegen op het terras, dient het eerst geopend te worden.

Belangrijk: Ook na het openen van het terras, is het standaard nog online gesloten. Dit is om te vermijden dat er automatisch reservaties worden toegekend aan de tafels tijdens slecht weer. Om het terras ook online te openen, kan u het artikel "Hoe kan ik mijn terras online openen en sluiten? lezen.

U kunt een terras dag per dag of voor een hele periode openen en sluiten.

1. Terras dag per dag openen/sluiten

Het is mogelijk om een terras dag per dag voor de komende 5 dagen te openen. Hou hierbij rekening met het weer (het systeem geeft de weersverwachtingen aan).

Om het terras te openen, drukt u op de knop "Terras" die op de dashboard wordt getoond:

Vervolgens opent er een scherm waar het mogelijk is om het terras te openen de komende 5 dagen. U ziet de datum staan, de weersverwachting en de verwachte neerslag. Door op de knop "Open" te drukken kan u selecteren welke terrassen opengesteld worden.

In het scherm dat nadien getoond wordt, kan u de beschikbare terrassen 1 per 1 openen door op de aan/uit knop te drukken.

Bij elk terras dat u op deze manier opent, wordt de vraag gesteld of de bestaande reservaties mogen verplaatst worden. Indien u hiervoor kiest, worden de reservaties automatisch van binnen (het restaurant) naar buiten (het terras) verplaatst (of omgekeerd). De eerste reservaties worden als eerste verplaatst. Indien alle plaatsen op het terras volzet zijn, zal het systeem automatisch stoppen. Uiteraard is het nadien mogelijk om handmatig wijzigingen door te voeren.

2. Terras openen/sluiten voor een hele periode

U kan ook beslissen om een terras voor een langere periode te openen. Dit kan u doen op de pagina Instellingen > Openingsuren > Terras

Het overzicht van de terrassen ziet er als volgt uit (het is mogelijk om meerdere terrassen te gebruiken):

Druk op de knop "+Open Terras" bovenaan in het scherm. Vervolgens wordt het onderstaande scherm getoond:

Indien u meerdere terassen hebt aangemaakt selecteer u eerst het terras dat u wenst te openen. Nadien selecteer u de startdatum vanaf wanneer het terras open mag en de sluitdatum. Dit kan bijvoorbeeld de zomer periode zijn ofwel een periode waarin goed weer verwacht wordt.
Indien u de optie "hele dag" aanvinkt, zal het terras de hele dag open zijn. Om bepaalde uren tussen welke het terras open is aan te geven, moet u deze optie terug uitzetten.

Sluiten van een terras

Om het terras te sluiten moet u dezelfde stappen als hierboven uitvoeren. Ook hier zal het mogelijk zijn om de reservaties automatisch te verzetten naar de andere zalen. In het geval dat er te weinig plaatsen zijn, wordt hier een melding van getoond. Let op: reservaties waarvoor geen plaats meer voorzien is na het sluiten van een terras worden niet automatisch geannuleerd. Dit dient u zelf handmatig te doen.