Toevoegen van een terras

Laatst bijgewerkt: Mar 30, 2016 04:30PM CEST

De terrasfunctionaliteit wordt automatisch aangezet zodra u een terras heeft toegevoegd als nieuwe zaal.

Voor een goede werking van het terras, dienen er eerst een aantal voorbereidende stappen genomen te worden. U moet eerst een nieuwe zaal toe voegen, vervolgens een aantal tafels aanmaken en ten slotte deze tafels met elkaar koppelen.

Stap 1 - Toevoegen van een nieuwe zaal

Hiervoor gaat u naar Instellingen > Zalen en tafels > Zalen.
Vervolgens klikt u op de knop Nieuwe Zaal.
In het scherm dat verschijnt, kiest u in het eerste veld voor "Terras", u geeft uw terras een naam (bvb terras voor) en bepaalt de lengte en breedte van het oppervlak.

TIP: Het is mogelijk om meerdere terrassen toe te voegen

Stap 2 - Instellen van de tafels

Voor elke toegevoegde zaal is het nodig om ook tafels aan te maken. Hiervoor kiest u Instellingen > Zalen en tafels > Tafels.
Vervolgens klikt u op de knop Nieuwe Tafel.

Vul de gevraagde velden in en druk op de knop Opslaan

Opmerking: Herhaal deze stap voor alle tafels die op het terras komen te staan

Stap 3 - Koppelen van de tafels

Het koppelen van tafels doet u eveneens vanuit het scherm waar de tafels werden aangemaakt.

Druk op de knop "Koppel tafels". Vervolgens selecteert u de tafels die met elkaar verbonden mogen worden. Nadat u een groep van tafels hebt aangeduid (deze krijgen een groene achtergrond) drukt u opnieuw op de knop "Koppel geselecteerde".

Opmerking: Indien u een fout maakte bij de koppeling, kan u deze wijzigen via Instellingen >Zalen en tafels > Gekoppelde Tafels

Dit is de snelste manier om tafels te koppelen. Wenst u echter het aantal beschikbare plaatsen per koppeling te wijzigen (bvb twee stoelen aan de kop toevoegen), gaat u naar Instellingen > Zalen en tafels > Gekoppelde Tafels. Hier kunt u via de knop aanpassen het aantal plaatsen wijzigen.

Optioneel: Opmaken van het tafelplan

Indien u dit wenst, is het mogelijk om het tafelplan van het terras op te maken. Zo heeft u steeds een visueel overzicht van de tafelplanning.

De eerste keer dat u het tafelplan opent, kan u de verschillende tafels op de juiste plaats zetten. U krijgt dan onderstaande melding te zien. Deze melding zal blijven verschijnen elke keer u het scherm opent en er nog tafels geen plaats aangewezen kregen.